T (0318) 526 311

Davelaar Metaal in Veenendaal, specialist in MIG-lassen en MAG-lassen

Specialist in MIG-lassen en MAG-lassen
Als specialist in MIG-lassen en MAG-lassen weten wij als geen ander hoe we uw producten kwalitatief kunnen lassen, zodat u er jarenlang plezier van hebt. Op deze pagina leest u alles over onze lastechniek en werkwijze.

Wat is MIG-lassen en wat is MAG-lassen?
De termen MIG-lassen en MAG-lassen worden vaak in één zin genoemd. Toch zit er duidelijk verschil tussen de beide lastechnieken.MIG is een afkorting van “metal inert gas”. Bij MIG-lassen wordt 100% argon gebruikt. Daardoor is de techniek hoofdzakelijk geschikt om aluminium te lassen. MAG is een afkorting van “metal active gas”. Bij MAG-lassen van staal wordt 85% argon en 15% CO2 gebruikt. Bij MAG lassen van RVS 98% argon en 2% CO2 . De techniek wordt dan ook gebruikt om staal en roestvast staal te lassen. Bij MIG-lassen en MAG-lassen maken we gebruik van een halfautomatisch lasapparaat. De lasdraad dient tegelijkertijd als elektrode en smelt wanneer hij wordt verhit. De argon die wordt gebruikt tijdens beide lastechnieken, verdringt de zuurstof rondom de lasdraad en het smeltbad. Tegelijkertijd wordt het gas geleidend gemaakt. Het resultaat is een mooie las.

De voordelen en nadelen van MIG-lassen en MAG-lassen
Omdat we al jaren MIG-lassen en MAG-lassen kennen we alle eigenschappen en voordelen en nadelen van de technieken. We zetten onze kennis en ervaring in om u een optimaal product met maximale laskwaliteit te bieden, zodat uw product jarenlang mee kan. MIG-lassen en MAG-lassen hebben als voordeel dat de laskwaliteit hoog is. Bovendien is MAG-lassen relatief goedkoop. Tegelijkertijd vragen de technieken om zorgvuldigheid: spatten kunnen zich ergens anders op het product hechten, waardoor schade kan ontstaan. Omdat we inmiddels al veel projecten met MIG en MAG hebben gelast, hoeft u daar niet bang voor te zijn: wij weten als geen ander hoe we uw producten in hoge kwaliteit kunnen leveren.

Wilt u aluminium lassen, RVS lassen of staal lassen? Of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze projecten en producten en neem contact met ons op!

 

 

 

 


MAAK EEN AFSPRAAK

MIG - MAG LASSEN