TIG lassen

TIG-lassen is een lastechniek die precisie vereist. Een goed uitgevoerde TIG-las ziet er echter goed uit en kan tegen een stootje. Als specialist op het gebied van TIG-lassen weten we als geen ander hoe we uw projecten en producten snel, flexibel en in hoge kwaliteit moeten uitvoeren. Op deze pagina leest u alles over TIG-lassen.
TIG-lassen staat voor Tungsten Inert Gas. Bij de techniek wordt gebruik gemaakt van 100% argon. TIG-lassen is, net als MIG- en MAG-lassen, een vorm van “elektrisch booglassen”. Bij TIG-lassen wordt een elektrode van wolfraam gebruikt. Het gas wordt stroomgeleidend gemaakt door middel van een hoogfrequente ontsteking. De techniek kan worden gebruikt voor alle materialen.

De voordelen en nadelen van TIG-lassen

Als specialist op het gebied van TIG-lassen hebben we in de achterliggende jaren veel kennis en ervaring opgedaan. We kennen daardoor alle eigenschappen en voor- en nadelen van TIG-lassen. De keuze voor TIG-lassen of voor een andere lastechniek laten we daarom afhangen van uw toepassing en materialen. TIG-lassen heeft als voordeel dat we een zeer hoge laskwaliteit kunnen bereiken. Bovendien is het proces heel schoon, waardoor uw product mooier blijft. TIG-lassen duurt daarentegen gemiddeld wat langer dan andere lastechnieken. Omdat we ruim 17 jaar ervaring op het gebied van TIG-lassen hebben, kunnen we uw opdracht echter altijd vrij snel en in hoge kwaliteit uitvoeren.

 

Wilt u aluminium, RVS, staal of andere metalen lassen? Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze projecten en producten en neem contact met ons op!

Voorstel op maat

De prijs voor stalen binnendeuren verschilt per deur en is afhankelijk van veel factoren, zoals het formaat, de vereiste techniek en de totale productietijd. We maken graag een tekening en offerte op maat voor u in onze showroom!
Contact opnemen

Maak een afspraak in onze showroom

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem direct contact op voor deskundig advies op maat of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom!